Over onze trainingen

‘How to eat an elephant?’

Springtraining focust op ‘next steps‘. Geen langdurige complexe trajecten. Gewoon een volgende stap zetten in nieuw gedrag op de werkvloer. En dat dan goed borgen. That’s it!

Springtrainingen bestaan uit:

  1. Een korte doe-training
  2. Een doordachte transferstrategie

 

“Gedragsverandering moet je doen, niet erover praten!”

Een springtraining bestaat altijd voor 80% uit actief en praktisch oefenen. Doen, doen, doen! Bij ons geen rondje kennismaken, geen platgetrapte theoretische paadjes en geen reflectiewandelingen. Springtrainingen zijn laboratoria voor experimenteren met nieuw gedrag in je eigen praktijkcase.

 

“Goede voornemens alléén brengen nul verandering”

Het verschil tussen wel of geen gedragsverandering op de werkvloer is een effectieve transferstrategie. Anders lekt alles weg. Springtraining werkt met doordachte transfermethodes.

  1. Transfercycli door Peer Questioning: collega trainingsdeelnemers moedigen aan om te springen en de resultaten te evalueren.
  2. Springtraining maakt het leidinggevenden heel gemakkelijk om de juiste combinatie van motiverende ondersteuning met zachte dwang te communiceren. Zo mailen wij bijvoorbeeld de veranderdoelen van deelnemers rechtstreeks aan de leidinggevende en weten zij precies wat ze moeten doen.
De workshops van Springtraining helpen Wooncompagnie in het voeren van het gesprek met elkaar, duidelijk de verwachtingen van anderen en van jezelf bespreekbaar te maken en waar nodig ook je grenzen aan te geven.
Ellen de Witte
P&O-Adviseur Wooncompagnie
Wij hebben Springtraining ingezet op een cultuurveranderingstraject. De korte trainingen ‘direct aanspreken’ waren bijzonder effectief. Geen uitgebreide modellen maar direct oefenen en direct ervaren. Zeer praktische handvaten die voor medewerkers bijzonder waardevol zijn.
Ellen Joziasse
Human Resources Manager Crucell
Met het concept krijg je inzicht in jezelf en ook het inzicht dat er heel veel mogelijk is om uit - een vaak - vast patroon van handelen te komen. Het volgen van een workshop bij Springtraining is een kadootje aan jezelf!
Annemieke van Agthoven
HR Manager Sanofi
In korte tijd veel leren! Trainingen van hoge kwaliteit met zeer professionele trainers.
Kirsten de Bevere
Coordinator Personeel & Organisatie
Die directe informatie aan leidinggevenden is geweldig goed voor de transfer; daar kan ik wat mee!
Lonneke Paijens
Zelfstandig HR Consultant

Footer